Naar hoofdinhoud Naar footer

Mijn eigen Vilans-protocollenomgeving: dat betekent veilig inloggen

Sinds deze maand hebben alle KICK-abonnees toegang tot de nieuwe protocollenomgeving Mijn Vilans protocollen. Iedere zorgprofessional heeft in die omgeving een eigen account waarmee protocollen als favoriet gemarkeerd kunnen worden en feedback gedeeld kan worden. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de wet AVG. We hebben daarom zorgvuldig gekeken wie waar toegang toe heeft om uw privacy goed te waarborgen. 

Met Mijn Vilans Protocollen beschikt u over uw eigen account. Dat betekent dat uw favoriete werkinstructies aan uw naam gekoppeld zijn. Goed om te weten is dat uw gegevens veilig zijn. Niemand anders kan inloggen met uw login. Dat is dus informatie waar u alleen zelf toegang toe heeft. 

Invulbare vaardigheidstoetsen 

Nieuw is dat observatoren ook straks over digitaal invulbare vaardigheidstoetsen beschikken. Een vaardigheidstoets geeft de stappen van de werkinstructie weer, met hokjes waar de observator dan vinkjes in kan zetten tijdens een observatie. De ingevoerde gegevens worden alleen op het apparaat van de observator opgeslagen. Dus niet opgeslagen en verwerkt in ons systeem. De observator kan het opgeslagen bestand vervolgens mailen of op een zelfgekozen locatie opslaan.  

Feedback is openbaar

De feedback en eventuele reacties op de protocollen zijn wel openbaar. Dit omdat de hele community daar mee van kan profiteren. Ook kunnen we onze protocollen door uw reacties verbeteren. Uiteraard kijken we daarbij wel of de gegeven feedback ook goed onderbouwd is. Wat verder nieuw is dat u ook kunt reageren op de feedback van anderen.

Privacy by design 

Of het nou om openbare of niet-openbare gegevens gaat, we hebben voor de hele online omgeving ‘privacy by design’ toegepast. Dit betekent dat we bij de start van het ontwerp van het systeem al rekening hebben gehouden met privacy. De aandacht voor de privacy blijft tijdens de gehele levensduur van het systeem bestaan. Bij alles hebben we afgevraagd of het voor Mijn Vilans Protocollen ook echt nodig was om persoonsgegevens te gebruiken of dat er bijvoorbeeld ook gewerkt kan worden met volledig geanonimiseerde gegevens. We hebben daarbij samengewerkt met de privacy officer van Vilans. Zij ziet toe op de omgang met persoonsgegevens binnen de organisatie en controleert of we voldoen aan de AVG en eventuele andere regelgeving die van toepassing is.

Over Mijn Vilans Protocollen

Mijn Vilans Protocollen is een nieuwe online omgeving waarmee u vanaf ieder device direct toegang heeft tot de juiste werkinstructies wanneer dat nodig is. In een persoonlijke omgeving kunt u veelgebruikte werkinstructies opslaan die automatisch geüpdatet worden bij wijzigingen. Zo helpt Mijn Vilans Protocollen u nog effectiever te handelen en nog betere zorg te leveren.

Deel deze pagina via:

Contactpersonen