Naar hoofdinhoud Naar footer

‘We besparen tijd die we nu rechtstreeks aan cliënten besteden’

Zorgorganisatie SVRZ en Vilans werkten samen aan een koppeling tussen het intranet van SVRZ en de protocollen van Vilans. Deze koppeling zorgt ervoor dat een zorgmedewerker heel snel de beschikking heeft over een zorgprotocol, waardoor die medewerker weer snel verder aan het werk kan. SVRZ is de eerste zorgorganisatie die op deze innovatieve manier gebruik maakt van het nieuwe Mijn Vilans Protocollen.

De koppeling is vernieuwend omdat SVRZ op hun eigen intranet niet alleen interne informatie laat zien, maar ook protocollen rechtstreeks uit de database van Vilans. Klikt de medewerker op het protocol, dan schiet de medewerker door naar de website van Vilans. Zo is de protocolleninformatie altijd actueel, zonder dat SVRZ daar werk aan heeft. De zoekfunctie op het SVRZ-intranet zoekt ook binnen de protocollendatabase van Vilans. 

Juiste moment

SVRZ is een zorgorganisatie in Zeeland met verspreid over de provincie drie centra voor zorg en revalidatie, vijf zorgcentra, talrijke kleinschalige woonvormen, thuiszorg en een breed aanbod aan zorg- en welzijn gerelateerde diensten. SVRZ biedt alle vormen van ouderenzorg. In het voorjaar van 2021 ontwikkelde dor organisatie een vernieuwende digitale werkplek, samen met online bureau TrueLime uit Breda. Ondertussen werd door TrueLime ook aan het nieuwe Vilans-portaal, Mijn Vilans Protocollen, gewerkt. Daardoor kon de koppeling snel worden gerealiseerd. 

Ella Maljaars, coördinerend verpleegkundige bij SVRZ: ‘Het werkt heel prettig. Het voelt alsof de bestanden in onze eigen digitale werkplek staan, dit scheelt echt tijd die we vervolgens goed aan de zorg aan cliënten kunnen besteden’. 

Marieke Sengers, adviseur Vilans Protocollen bij Vilans: ‘Het is fijn dat dit zo mooi samen kwam. Hierdoor kon SVRZ direct profiteren van ons nieuwe platform en bieden wij samen de medewerkers van SVRZ een handige tool!’.

Mijn Vilans Protocollen

Met Mijn Vilans Protocollen hebben verpleegkundigen en verzorgenden vanaf ieder device direct toegang tot onze protocollen, op het moment dat dit nodig is. In een persoonlijke omgeving kunnen veelgebruikte werkinstructies worden opgeslagen en komen belangrijke wijzigingen naar de gebruiker toe. Zo helpt Mijn Vilans Protocollen zorgprofessionals om nog effectiever te handelen, en nog betere zorg te leveren.

Deel deze pagina via:

Contactpersonen