Workshop - Van levenskunst tot stervenskunst

20 juni 2017
Woerden, Houttuinlaan 5

Deze open introductieworkshop wordt gegeven vanuit het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen en gaat in op de thema's levenskunst en stervenskunst in de laatste levensfase. Hoe kunt u mensen die stervende zijn en/of naasten hierbij steunen, ook in praktische zin?

Wie, wat en wanneer?

Wanneer:
20 juni 2017
Waar:
Woerden, Houttuinlaan 5
Kosten:
€ 100,- (professionals) en € 70,- (vrijwilligers)

In het sterven kunnen mensen worstelen met vragen rond vasthouden en loslaten. Of bijvoorbeeld, geloven en weten. Welke vaardigheid en houding van de vrijwilliger of zorgprofessional zijn hierbij heilzaam? 

Van levenskunst tot stervenskunst

Programma

Deelnemers krijgen inzicht hoe levensvragen en zingeving een rol spelen tijdens het leven en het sterven, oftewel van levenskunst tot stervenskunst. U maakt kennis met en leren werken met verschillende handvatten waarmee u stervenden en naasten kunt ondersteunen, en dan met name vanuit in het model van Carlo Leget. Een model rond 5 spanningsgebieden die zowel bij leven als bij sterven kunnen spelen én denk aan de spanning tussen vasthouden en loslaten.

Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen

Het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen is een samenwerkingsverband van kernpartners: ActiZ, Agora, Humanistisch Verbond, KBO-PCOB, LOC Zeggenschap in zorg, Reliëf, Sociaal Werk Nederland, Vereniging Het Zonnehuis en Vilans.

Meer informatie over levensvragen

Meer informatie? Neem contact op met:

RinskeSenior medewerker
Rinske
Boomstra
Senior medewerker r.boomstra@vilans.nl 06 29 97 26 27
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl