Henk Herman Nap

Henk Herman Nap

5 tips voor het invoeren van zorgtechnologie

Het invoeren van zorgtechnologie, zoals Zorg op Afstand, eHealth, domotica, of beeldschermcontact, omvat veel meer dan alleen het installeren van techniek. Wilt u in uw zorgorganisatie nieuwe diensten aanbieden of uw zorg- of werkprocessen veranderen? Dan vraagt dat lef, doorzettingsvermogen en ook geduld van alle betrokkenen binnen en buiten uw organisatie. Deze tips helpen u bij het invoeren van zorgtechnologie.

12-08-2014

Investeren in het functioneel Programma van Eisen

1.  Wat wilt u bereiken met de zorgtechnologie? Antwoord op deze vraag helpt u bij het opstellen van het functioneel Programma van Eisen (PvE). Hoe ziet de dienst die u wilt aanbieden eruit? En welke impact verwacht u op de zorg- en werkprocessen?

2.  Een goed functioneel PvE is essentieel; op  basis hiervan brengen leveranciers of geïnteresseerde system integrators hun offerte uit.

3.  Vergelijk ontvangen offertes goed met het eigen PvE; kunnen de aanbieders uw wensen waarmaken?

4.  Zorg voor een gedetailleerd PvE; het vormt uw ijkpunt om het beoordelen of geleverd wordt wat is overeengekomen. Hoe gedetailleerder het PvE, hoe kleiner de kans op misverstanden.

Vraag  beoogd leveranciers naar referentietrajecten

ICT lijkt zo vertrouwd en simpel. Maar het inzetten van ICT in het primaire zorgproces levert vaak de nodige hoofdbrekens op. Dit kan worden voorkomen met deze tip van Vilans:

5.  Vraag uw beoogd leverancier om referentieprojecten, liefst meerdere, en leer van hun ervaringen. Het is niet ondenkbaar dat de praktijk anders is dan het mooie verkoopverhaal en prospectus. Wees hier alert op.

Wij weten hoe het werkt

Wij hebben veel ervaring met de implementatie van technologie in de zorg. Onze experts eHealth kunnen u met hun kennis goed ondersteunen, bijvoorbeeld bij het opstellen van een functioneel Programma van Eisen.

Meer weten?

Meer informatie? Neem contact op met:

Henk HermanSenior onderzoeker
Henk Herman
Nap
Senior onderzoeker h.nap@vilans.nl 06 22 81 07 66
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl