Coronavirus en Vilans - zorg voor de zorg voorop

Wij als Vilans voeren, net als alle andere organisaties in Nederland, de maatregelen van het RIVM tegen de verspreiding van het coronavirus door. Dit betekent dat onze medewerkers de komende weken zoveel mogelijk thuis werken. Wij blijven bereikbaar voor alle vragen en ondersteuning, via de telefoon, via e-mail en via de kennispleinen.

13-03-2020

Bijeenkomsten

Alle bijeenkomsten van de komende weken worden afgezegd of verplaatst, in samenspraak met de partijen waarmee we het evenement organiseren. Afhankelijk van het onderwerp of de situatie kan dit ook gaan om bijeenkomsten van minder dan 100 personen. Wij communiceren de stand van zaken van bijeenkomsten direct met deelnemers en betrokkenen. Indien nodig leest u hier berichten over op de kennispleinen.

Informatie over corona

Als Vilans zetten wij de zorg voor de zorg voorop. Dat betekent dat wij informatie over maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus zoveel mogelijk vertalen naar onze doelgroepen in de langdurende zorg: zorgprofessionals in de ouderenzorg en voor mensen met een beperking. Via het kennisplein Zorg voor Beter leest u nieuws en informatie over het coronavirus. U vindt in het dossier Hygiëne onder meer handige informatiekaarten en posters, die ook heel bruikbaar zijn voor communicatie met naasten en bezoek.

Maatregelen tegen verspreiding van het virus

Heeft u vragen over de gevolgen van maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus voor uzelf of uw zorgorganisatie? Stel deze eerst aan uw leidinggevende, of, als deze er is, aan de coronacoördinator van de organisatie. Alle actuele informatie is terug te vinden via het RIVM en de Rijksoverheid. Mochten er maatregelen zijn die specifiek gelden voor een regio, dan vindt u daar informatie over via de regionale G&GD.

Wij zien de enorme inspanningen van zorgprofessionals om ook in deze moeilijke omstandigheden zorg te verlenen. Zij verdienen allen onze steun en waardering.

Ga naar de overzichtspagina over het coronavirus

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl