Wouter van den Elsen

Wouter van den Elsen

Is een politieagent nodig voor hygiënisch werken?

Hoe stimuleer je gedragsverandering in het hygiënisch werken binnen jouw organisatie? Die vraag stond centraal in de workshop ‘Veranderen doe je samen’ die adviseurs Martijn Simons en Nicolet van Eerd hielden op het grote congres ‘Thuis in het Verpleeghuis’ op 1 juli 2019. ‘Na drie keer uitleggen dat schoonmaken belangrijk is, ben ik wel klaar’.

12-07-2019

‘Wat is het vieste dat je ooit hebt meegemaakt in jouw organisatie?’, met die vraag openen Simons en Van Eerd de workshop. Verschrikkelijke verhalen van maden onder het matras tot een glas met ontlasting in de vaatwasser komen terug uit de zaal, tot grote walging en hilariteit van de aanwezigen. De vraag leidt echter wel tot de kern: hygiënisch werken blijft altijd een aandachtspunt. 

Bestuurder is eindverantwoordelijk

‘En wie is bij jullie verantwoordelijk voor dat hygiënisch werken?’, vraagt Simons. ‘Welke rolverdeling is er?’ Volgens Simons is de bestuurder eindverantwoordelijk voor het infectiepreventiebeleid. Hij of zij moet geïnformeerd zijn en zorgen dat de randvoorwaarden om hygiënisch te werken, op orde zijn. De rol van de manager is het om het infectiepreventiebeleid uit te voeren, er op toe te zien dat het beleid wordt nageleefd en zorgen voor een goede aan- en bespreekcultuur. 

Rollen en taken

Maar hoe zit het dan met rollen als aandachtsvelder infectiepreventie, de specialist ouderengeneeskunde, de deskundige infectiepreventie en de verpleegkundigen en verzorgenden zelf? Simons en Van Eerd gaan in op verschillende taken als surveillance (bijhouden hoeveel infecties er zijn ontstaan in de instelling), het bijhouden van protocollen, auditering, voorlichting en scholing en nog veel meer.

Aanspreekcultuur

Vooral de kwestie van het elkaar aanspreken op gedrag tijdens het werk, blijkt een heet hangijzer te zijn. Een aanwezige deskundige infectiepreventie zegt: ‘Ik moet soms tot drie keer toe mensen aanspreken op het dragen van sieraden of over hoe ze een woning achterlaten. Het lijkt soms het ene oor in te gaan en het andere oor uit te komen. Wat kan ik daarmee? Ik hoef toch niet constant politieagent te spelen?’ Een aanwezige zorgmanager reageert. ‘Na drie keer uitleggen is het wel genoeg. Dat wordt het tijd voor een serieus gesprek met de manager erbij zou ik zeggen.’ 

Ik moet soms tot drie keer toe mensen aanspreken op het dragen van sieraden.

Online leeromgeving

De workshop wordt afgesloten met nuttige tips. ‘Ga het gesprek met je bestuurder over het feit dat er constante aandacht nodig is voor hygiënebeleid. Verstuur een maandelijkse nieuwsbrief, maak er een spel van, als je maar de aandacht vast houdt. En weet dat er een online leeromgeving beschikbaar is om met je team te oefenen en je kennis op peil te houden.’

Naar de online leeromgeving

Lees meer over hygiënisch werken

Meer informatie? Neem contact op met:

MartijnSenior adviseur
Martijn
Simons
Senior adviseur m.simons@vilans.nl 06 27 86 33 78
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl