Saskia Baardman

Saskia Baardman

Minder regeldruk dankzij de Lerende Praktijk

Is uw organisatie al aan de slag gegaan met het schrappen van onnodige regels en registraties? En wilt u hier een volgende stap in zetten? Of was u van plan om te starten met ontregelen, maar komt u zonder hulp niet verder? Meld u dan aan voor de Lerende Praktijk.

25-02-2021

Wat levert de Lerende Praktijk u op?

Adviseurs van Vilans begeleiden u en andere zorgorganisaties bij het opzetten van een [Ont]regelaanpak passend voor uw organisatie. Vanuit [Ont]Regel de Langdurige Zorg is veel kennis en zijn praktische tools en oplossingen ontwikkeld om te benutten in dit traject. 

Op basis van de ontregelvraag van uw organisatie kijken we samen welke daarop aansluiten en op welke manier. Ook onderzoeken we waar mogelijk nog nieuwe instrumenten nodig zijn die we gezamenlijk kunnen ontwikkelen. Zo verminderen we de regeldruk in uw organisatie en verhogen we het werkplezier van de professionals.

Hoe werkt het?

In totaal zijn er zeven contactmomenten. Tijdens drie groepsbijeenkomsten delen de deelnemende zorgorganisaties hun geleerde lessen, goede voorbeelden, ontwikkelingen, dilemma’s en tips om elkaar verder te helpen en te inspireren. In de vier individuele bijeenkomsten werkt u met een Vilans-adviseur aan het passend maken van de ontregelaanpak bij uw organisatie. Zo heeft u straks een ontregelaanpak waarmee u direct aan de slag kunt.

Meld u nu aan!

Wilt u meedoen aan de Lerende Praktijk? Stuur een mail naar minderregeldruk@vilans.nl. We nemen contact met u op. Mocht u eerst nog een vraag hebben, laat het ons weten.

Praktische informatie

Wanneer: van april tot november 2021
Voor wie: zorgorganisaties in de langdurige zorg (ouderenzorg en gehandicaptenzorg). Een team van drie tot vijf mensen uit uw organisatie neemt deel. Denk aan een kwaliteits- of beleidsmedewerker, teamleider, zorgprofessional, medewerker leren en ontwikkelen, manager of een ICT-medewerker.  
Tijdsinvestering: in totaal 20 tot 25 uur per persoon, verdeeld over acht maanden.
Deelname is kosteloos.

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl