Johan van der Leeuw

Johan van der Leeuw

Nieuwe inkoopspecificaties voor thuiszorgtechnologie

Eind juli 2016 publiceerde Vitaal Thuis een nieuwe versie van de inkoopspecificaties voor thuiszorgtechnologie. Hierin staan richtlijnen voor het aanbesteden en implementeren van thuiszorgtechnologie voor zorgmedewerkers.

15-09-2016

Verdieping en uitbreiding van de inkoopspecificaties

Deze publicatie is een verdieping op de eerder verschenen inkoopspecificaties. Johan van der Leeuw: ‘De inkoopspecificaties helpen zorgorganisaties bij het keuzeproces voor technologie voor thuiswonende ouderen. Met ondersteuning van Vilans is ten opzichte van versie 2.4 een kwaliteitsslag gemaakt. De specificaties zijn uitgebreid met leefstijlmonitoring, geavanceerde bewaking / passieve personenalarmering en medicijndispensing.’

Nieuwe inkoopspecificaties voor thuiszorgtechnologie

Eisen aan thuiszorgtechnologie

In 2015 publiceerde Vitaal Thuis de eerste versie van de inkoopspecificaties met een set eisen voor thuiszorgtechnologie. De wensen van ouderen en cliënten staan hierbij centraal. De thuiszorgtechnologie moet onder andere open, toekomstbestendig, schaalbaar en betaalbaar zijn.

Samenwerking

Vitaal Thuis is een coalitie die zich inzet om ouderen en chronisch zieken langer veilig en zelfstandig thuis te laten wonen door eenvoudige en betaalbare thuiszorgtechnologie breed toegankelijk te maken. In de coalitie participeren naast ons de organisaties VitaVally, Actiz en Kien als kernpartners. De publicatie inkoopspecificaties is mede tot stand gekomen door medewerking van de kernpartners van de coalitie.

Download de Vitaal Thuis inkoopspecificaties 2016 versie 3.0

Meer informatie over thuiszorgtechnologie

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
van der Leeuw
Senior adviseur j.vanderleeuw@vilans.nl 06 22 81 06 56
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl