Johan Vesseur

Johan Vesseur

Ook ik zet mij in tegen antibioticaresistentie

Iedereen kan vanaf vandaag zijn handtekening zetten tegen de groei van antibioticaresistentie met de boodschap: 'Ook ik zet mij in tegen antibioticaresistentie'.

23-02-2017

Antibioticaresistentie is een steeds groter groeiend probleem. Hoewel Nederland voorop loopt in het terugdringen van de groei, kunnen we het altijd nóg beter doen. Daarom is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een landelijke programma gestart om meer bekendheid te creëren voor antibioticaresistentie en de groei ervan te stoppen. Op daarwordtiedereenbetervan.nl is het mogelijk een handtekening achter te laten om zo te laten zien dat ook u zich inzet tegen antibioticaresistentie.

Bewustwording antibioticaresistentie in verpleeghuizen

Wij hebben samen met ActiZ, RIVM, V&VN en Verenso van het ministerie van VWS de opdracht gekregen om de bewust te maken van antibioticaresistentie en de groei ervan in deze sector terug te dringen. Om dit te bereiken is er en speciaal programma voor verpleeghuizen ontwikkeld. Het helpt bestuurders en professionals de gevaren van antibioticaresistente in te zien en wenselijk hygiënisch gedrag en het juiste voorschrijfgedrag van professionals te bevorderen.

Gezamenlijk doel zorgprofessionals  

Professionals spelen een belangrijke rol in het voorkomen van infecties en resistentie. Onder andere door betere samenwerking tussen ziekenhuizen, verpleeghuizen en lokale gezondheidsdiensten in de regio. Gezamenlijk doel is een aantoonbare vertraging van de opkomst en verspreiding van multiresistente bacteriën.

Laat zien dat u zich inzet tegen antibioticaresistentie en plaats uw handtekening. U kunt digitaal uw handtekening zetten, ook via een tablet of smartphone, door de hand letterlijk op het scherm te plaatsen. Deze verschijnt vervolgens op een digitale handtekeningenwand.

Wilt u meer informatie over dit programma? Laat het ons weten en vul dit interesseformulier in.

ook-ik-zet-mij-in-tegen-antibioticaresistentie

Meer informatie over antibioticaresistentie (ABR)

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
Vesseur
Senior adviseur j.vesseur@vilans.nl 06 31 93 49 40
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl