Elsbeth Zielman

Elsbeth Zielman

Regeldruk - Nu ook schrapsessies voor de gehandicaptenzorg

Administratieve lasten zorgen vaak voor frustraties en daar gaan we wat aan doen. Kom naar de schrap- en snapsessies voor de gehandicaptenzorg en werk samen aan minder regels en meer tijd voor de zorg. In 2019 staan 6 schrapsessies en 2 daarbij horende snapsessies gepland waar u zich nu voor kunt aanmelden.

08-04-2019

Samen werken aan minder regels

Tijdens de schrap- en snapsessies gaan we samen aan de slag met het ‘snappen, verbeteren óf schrappen’ van regels en werkprocessen. We verkennen in de schrapsessie waar regels vandaan komen, hoe je (onnodige) regels vermindert en hoe je het thema administratieve lasten in je organisatie op de kaart zet. In de bijbehorende snapsessie (die ongeveer 8 weken na de schrapsessie plaatsvindt) deel je met andere organisaties ervaringen met het aanpakken van administratieve lasten uit en kun je spreken met partijen als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de overheid en de inspectie.

Kennisplein Gehandicaptensector

Meer informatie over het programma en de beschikbare datums vindt u op het Kennisplein Gehandicaptensector. Daar kunt u zich ook aanmelden. De schrapsessies zijn bedoeld voor een multidisciplinair team van 5 tot 8 medewerkers uit de gehandicaptenzorg. Dit betekent dat verschillende disciplines meedoen: begeleiders, persoonlijk begeleiders, ambulant begeleiders, andere zorgmedewerkers, kwaliteits-/beleidsmedewerkers, zorgmanagers, bestuurders en managers. Deze gevarieerde groep is waardevol omdat je zo draagvlak creëert door de gehele organisatie.

Aanmelden

Impressie van de schrapsessie

Zo’n 30 teams van verschillende zorgorganisaties in de verpleeghuiszorg en wijkverpleging deden al mee aan de schrapsessies. ‘We weten vaak niet van wie de regels komen’, was een veelgehoord signaal. Inzicht daarin helpt om te weten welke regels echt nodig zijn en welke niet. Niet alleen buiten de organisaties worden regels opgelegd, ook uit de eigen organisaties komen veel regels en gewoontes. Daarom besteden we tijdens de schrapsessie en de bijbehorende snapsessie aandacht aan zowel interne als aan externe regeldruk.

Benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Bekijk hieronder het compilatiefilmpje van de eerste schrapsessies in de ouderenzorg.

(Ont)regel de langdurige zorg

De schrap- en snapsessies worden georganiseerd door BPSW, NIP, NVAVG, NVO, StAG, VGN en V&VN, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies worden georganiseerd vanuit de cao-afspraken tussen sociale partners en dragen bij aan het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

.

Lees meer over schrapsessies

Meer informatie? Neem contact op met:

ElsbethAdviseur
Elsbeth
Zielman
Adviseur e.zielman@vilans.nl 06 41 23 04 78
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl