Irme de Bonth

Irme de Bonth

Speel de online escape room 'Spelen met vrijheid'

Hoe vergroot u de vrijheid van bewoners van verpleeghuizen? Kruip in de huid van de zorgverlener van mevrouw Den Ouden, een mevrouw met dementie. Of in de huid van de begeleider van Thomas, een jongen met een verstandelijke beperking. Door de verschillende puzzels op te lossen ontdekt u hoe u de vrijheid vergroot. Lukt het u om de 3 situaties op te lossen zonder een vrijheidsbeperking in te zetten?

16-11-2017

Tijdens het spelen komt u erachter hoe u ervoor zorgt dat mevrouw Den Ouden zich rustig voelt. Ook krijgt u te maken met pittige dilemma's: hoe gaat u bijvoorbeeld om met andere bewoners of met personeel? Gebruik de lesbrief om aan de hand van het spel te reflecteren hoe u en / of uw collega’s kijken naar en omgaan met vrijheid en vrijheidsbeperking van bewoners.

Zet dit spel in tijdens een teammiddag, vergadering of een inspiratiesessie over vrijheidsbeperking. U kunt het spel ook alleen spelen, het is meteen te spelen via de laptop.

Escape room ouderenzorg

Escape room gehandicaptenzorg

Samen op weg naar vrijheid

De escaperoom is een onderdeel van het programma Samen op weg naar vrijheid. Het doel van het programma: meer vrijheid voor cliënt én medewerker in de zorg. Bekijk de informatie, inspiratie en tips en materialen.

Meer over vrijheidsbeperking

Meer informatie? Neem contact op met:

IrmeExpert
Irme
de Bonth
Expert i.debonth@vilans.nl 06 22 81 07 32
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl