Elsbeth Zielman

Elsbeth Zielman

Vernieuwd! Toolkit 'Minder papier, meer tijd voor zorg'

Wilt u de regeldruk binnen uw organisatie in kaart brengen en terug dringen? Dat kan met de vernieuwde toolkit ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’. De toolkit is een praktisch instrument om onnodige registraties in de langdurige zorg op te sporen en terug te dringen.

28-01-2019

Download de toolkit

In 4 stappen registraties terugdringen

Nieuw aan de toolkit is het ‘Actieplan aanpak registraties’. Met de toolkit kunt u nu in vier stappen (onnodige) registraties opsporen, efficiënter inrichten of afschaffen. Het actieplan helpt om het terugdringen van registraties een concreet vervolg te geven binnen uw organisatie. Het actieplan geeft inzicht in welke actiepunten er nodig zijn, wie en wat u nodig hebt om aan de slag te gaan.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het registreren in de zorg de pan uit rijst. Toch kunnen niet alle checklists, scorelijsten en formulieren zomaar geschrapt worden. Sommige registraties zijn namelijk wel degelijk van belang, maar kunnen bijvoorbeeld slimmer worden ingericht. De toolkit geeft u inzicht hoe u en uw collega’s denken over bepaalde registraties. Hoe u ermee omgaat in de praktijk en hoe dit anders kan.

De Toolkit: minder papier - meer tijd voor zorg

De toolkit bestaat uit:

  • Instructiekaart ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’
  • Speelveld ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’
  • Actieplan aanpak registraties; de vervolgstap op het speelveld
  • Posters
  • Zelf aanschaffen: post-its en stickertjes.

De Toolkit is voor 60 euro via de Vilans webwinkel te bestellen.

Schrapsessies regeldruk

Samen met sociale partners en het ministerie van VWS organiseren we 14 schrapsessies Regeldruk, waarin u met een multidisciplinair team aan de slag gaat met de toolkit om de regeldruk binnen uw organisatie inzichtelijk te maken. U kunt u hier aanmelden voor de schrapsessies.

Meer weten over het terugdringen van regeldruk?

Meer informatie? Neem contact op met:

ElsbethAdviseur
Elsbeth
Zielman
Adviseur e.zielman@vilans.nl 06 41 23 04 78
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl