Het Matchmaking event Inclusieve samenleving zorgde voor maar liefst 14 matches tussen zorg en technologie! Benieuwd hoe dit eruit zag? Bekijk deze video.
‘Zorgorganisaties zouden meer met startups samen moeten werken,’ vertelt Vilans-adviseur Lotte Cornelisse. ‘Producten worden beter als zorgorganisaties bij de ontwikkeling betrokken zijn.’ Door te experimenteren met technologie ontdekt u snel of het wel of niet past bij uw zorgvraag. Daar sloot deze bijeenkomst op aan.
Inclusieve samenleving daagt uit
Tijdens het event pitchten startups hun product of prototype, en zorgorganisaties hun uitdaging in de inclusieve samenleving. Op die manier hoorden zorgmedewerkers welke mogelijkheden er waren, en kregen startups inzicht in de uitdagingen en behoeften van zorgorganisaties. Matchmakers koppelden zorg en technologie aan elkaar.
Inzicht in technologie
Veel startups pitchten vernieuwende ideeën om te komen tot een samenleving waarin iedereen mee kan doen en erbij hoort. Zo vergroot de VraagApp de zelfstandigheid van mensen met alledaagse vragen. Zorgorganisatie Prezzent zoekt juist digitale methoden om cliënten niet in de vragende maar in de aanbiedende rol te zetten.
De zorgorganisaties en startups met een match werken de komende tijd samen aan een inclusieve samenleving met inzet van technologie.
Matchmaking in 2018
Vanwege het succes van het Matchmaking event organiseren we in 2018 een soortgelijke bijeenkomst. Heeft u interesse of wilt u op de hoogte blijven? Mail dan naar Lotte Cornelisse.
Werkt uw zorgorganisatie aan meer inclusie voor cliënten, met inzet van technologie? En wilt u uw verhaal delen? Laat het ons weten en we nemen contact met u op voor een interview.
Vernieuwend programmeren: Ambitie Technologie
Het project ‘Inclusieve samenleving met inzet van technologie’ is gestart vanuit de ‘ambitie Technologie’ van het Vernieuwend Programmeren. In die ambitie werken we aan 3 projecten die bijdragen aan goede zorg thuis of die aansluiten bij het VN-verdrag.
Meer informatie over inclusie en technologie