Advies en Implementatie

Gezinsondersteuning bij kinderen met NAH

Het doel: de beste ondersteuning voor gezinnen met een kind met NAH. Met onze hulp sluit uw aanbod aan bij de behoeften van deze gezinnen.

Wat is niet-aangeboren hersenletsel (NAH)?

Niet-aangeboren hersenletsel is schade aan de hersenen die later in het leven is ontstaan. Bijvoorbeeld door een herseninfarct, tumor of ongeluk. Hersenletsel heeft grote invloed op het leven. Relaties, werk, zelfs de boodschappen doen: doodnormale dingen zijn niet meer vanzelfsprekend. Ouders hebben veel vragen als hun kind hersenletsel heeft. Wat hoort bij de ontwikkeling en wat is een gevolg van NAH? Welke zorg en ondersteuning is nodig? Hoe houden we rekening met onzichtbare problemen, zoals minder energie en prikkelgevoeligheid? Help deze gezinnen aan de antwoorden en volg ons traject.

Wij helpen u met het juiste aanbod voor gezinnen met een kind met NAH: 

  • Als eerste brengen we de behoeften en vraagstukken van de gezinnen in kaart. Daarna onderzoeken we uw aanbod en zorgen we ervoor dat dit aansluit bij wat gezinnen nodig hebben.
  • U ontdekt en leert werken met beproefde instrumenten en middelen, zoals de Richtlijn en de Toolkit Gezinsondersteuning en BrainSTARS.
  • Wij helpen u verbinding te leggen met andere organisaties. U leert uw knelpunten kennen en zorgt zo voor een goede afstemming.
  • Samen met andere organisaties in uw regio ontwikkelen we een systeemgerichte werkwijze voor ondersteuning van gezinnen met een kind met NAH.  

Het resultaat: uw aanbod voor gezinnen met een kind met NAH wordt gezien, gevonden én gewaardeerd.

‘We hebben nu een prachtige toolkit en methodiek om gezinnen met een kind met NAH te ondersteunen!’ Miranda Mulder, manager begeleiding en behandeling bij Siza

Waarom Vilans?

De problemen in gezinnen met een kind met NAH zijn bij ons bekend. Wij helpen u op weg dankzij onze ervaring met het ontwikkelen van instrumenten en het invoeren van nieuwe werkwijzen. Met bekende richtlijnen en toolkits helpen we organisaties om gezinnen met een kind met NAH beter te ondersteunen.

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl