Kennisdeling

KICK-protocollen voor grote zorgorganisaties

Een injectie krijgen of de katheter laten verwisselen: het is niet fijn. Voor cliënten is het iets prettiger als ze telkens op precies dezelfde manier worden geholpen. Niet alleen door medewerkers op dezelfde afdeling, maar ook na een verhuizing van de ene naar de andere afdeling. Dankzij de Vilans KICK-protocollen kunt u garanderen dat uw medewerkers alle zorghandelingen en procedures op dezelfde manier uitvoeren. Zelfs als cliënten verhuizen van de ene naar de andere locatie, of als er sprake is van een fusie.

Eenheid in taal en handelen binnen de zorgketen

De Vilans KICK-protocollen bieden één norm voor maar liefst 500 voorbehouden, risicovolle en overige zorghandelingen, gebaseerd op landelijke ervaringen en richtlijnen. De protocollen zijn altijd toegankelijk en up to date. Eenduidig werken wordt zo gemakkelijker en u bent er zeker van dat u de kwaliteit kunt borgen. Niet alleen de interne samenwerking verloopt soepel met de protocollen, maar ook de samenwerking binnen de keten. Op dit moment maken al 400 kleine, middelgrote en grote organisaties in heel Nederland gebruik van de Vilans KICK-protocollen en dat aantal blijft groeien. Bovendien krijgen studenten van steeds meer mbo en hbo-instellingen onderwijs met de protocollen. Een goede investering in de toekomst!

Toegankelijk én met passende service

Om de samenwerking en kennisdeling te bevorderen, vinden we het belangrijk dat de online Vilans KICK-protocollen toegankelijk zijn voor grote én kleine ondernemingen. Alleen dan kunnen we echt werken aan eenduidig handelen. Voorheen was toegang tot de protocollen erg kostbaar voor kleinere organisaties en zzp’ers. Daarom werken we per 2018 met 3 abonnementsvormen. Daarmee blijven we tegemoetkomen aan de behoefte aan maatwerk voor grotere organisaties én houden we rekening met de draagkracht van kleine organisaties en zelfstandigen.

Download de folder over de KICK-protocollen in de transmurale zorg

Kenmerken abonnement grote organisaties

 • Voor organisaties > 100 miljoen
 • Actualisatie inhoud protocollen
 • Nieuwsbrieven
 • Nieuws bij wijzigingen
 • Mogelijkheid tot vragen stellen
 • Meedenken over inhoud protocollen
 • Korting op de Vilans KICK-protocollendag
 • Gepersonaliseerd KICK-portaal
 • Ontwikkelen werkinstructie op aanvraag
 • Serviceportaal
 • Persoonlijke ondersteuning en advies
 • Mogelijkheid tot tweede KICK-portaal

Ook gebruik maken van de Vilans KICK-protocollen? Abonneer u als organisatie en neem voor meer informatie contact op met één van de adviseurs van het KICK-team.

Bekijk een overzicht van alle Vilans KICK-abonnementen.

Voor grote organisaties komt het abonnementsgeld uit op € 6.000 per jaar.

Heeft u advies nodig bij het werken met Vilans KICK-protocollen? Wij helpen u graag verder.

Meer informatie? Neem contact op met:

MoniqueSenior Adviseur
Monique
Bressers
Senior Adviseur m.bressers@vilans.nl 06 52 59 99 21
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl