Innovatie en Onderzoek

NAH-scan - Breng de behoeften van mensen met NAH in kaart

Organiseer de NAH-zorg efficiënter en trek nieuwe cliënten aan

Waarom de NAH-scan?

Uw aanbod laten aansluiten bij de wensen van mensen met NAH. Dat is het doel van de NAH-scan. Met de NAH-scan brengen we de groep mensen met NAH in uw organisatie én in uw regio in kaart. Zo kunt u uw ondersteuning beter vormgeven en weet u waar kansen liggen. U kunt beter inspelen op de vragen en behoeften van de huidige cliënten en ruimte creëren voor nieuwe cliënten.

Wanneer u kiest voor de NAH-scan, doorlopen we samen enkele stappen: 

1. Eerst berekenen we op basis van landelijke cijfers hoeveel mensen met NAH er in uw regio zijn en hoeveel nieuwe gevallen er jaarlijks bijkomen (prevalentie en incidentie).  

2. Vervolgens analyseren we de groep mensen met NAH in uw organisatie. Wat biedt u hen? Wat bieden andere organisaties? Met welke methodes? Sluit het aanbod aan bij wat deze groep nodig heeft?  

3. Daarna brengen we de belangrijkste stakeholders én de hiaten in het regionale aanbod in kaart zodat duidelijk wordt waar kansen liggen.

Het resultaat: inzicht in de behoeften van mensen met NAH.

‘Een inspirerende ervaring waarbij de leermomenten voor het oprapen lagen.’ Fransje Droog, clustermanager LG, NAH en Wonen EMB

Waarom Vilans?

Wij hebben veel kennis over en ervaring met NAH. Zowel in theorie als in de praktijk zijn we sterk onderlegd. We kennen de wensen van mensen met NAH, kunnen ons verplaatsen in de rol van de zorgverlener en snappen het belang van integrale zorg.

Meer informatie? Neem contact op met:

MarjanSenior kennisnetwerker
Marjan
Hurkmans
Senior kennisnetwerker m.hurkmans@vilans.nl 06 22 81 06 85
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl