Kennisdeling

Werkplekleren met Vilans Assessor

Geef een nieuwe impuls aan werkplekleren en heb altijd direct inzicht in de kennis en vaardigheden van medewerkers of studenten.

Waarom Werkplekleren?  

70 Procent van alles wat we leren, leren we door te doen. Dat geldt ook voor (toekomstige) zorgmedewerkers. De ontwikkeling van hun kennis is verbonden aan de werkplek; daar voeren zij zorghandelingen uit. Met de Vilans Assessor toetst u eenvoudig op de werkplek - met een tablet of laptop - of uw medewerkers zorghandelingen uitvoeren volgens de KICK-protocollen. U geeft een nieuwe impuls aan werkplekleren en heeft altijd direct inzicht in de kennis en vaardigheden van uw medewerkers of studenten. Als organisatie integreert u leren en ontwikkelen met werken, activeert u kennisdeling en zet u werksituaties om naar leersituaties.

De Vilans Assessor werkt als volgt:   

  • Een collega of praktijkbegeleider logt in via een pc of tablet, selecteert de medewerker die getoetst wordt en vinkt af of alle handelingen volgens protocol worden verricht.
  • De resultaten worden direct verwerkt in het portfolio van de medewerker. Zo is meteen duidelijk waar nog bijscholing of opleiding nodig is.

Het resultaat: de Vilans Assessor maakt de kwaliteit van het handelen door zorgprofessionals aantoonbaar.

‘Breng eenvoudig de leerbehoefte in kaart van individuele medewerker, team en organisatie.’ Joke Deen, projectassistent Vilans KICK-protocollen

Waarom Vilans?

Vilans verzamelt en beheert een veelheid aan zorgprotocollen op het gebied van voorbehouden, risicovolle en overige handelingen: de Vilans KICK-protocollen. Deze protocollen zijn de basis voor dit digitale beoordelingsinstrument. Noordhoff Health levert dankzij een unieke samenwerking de benodigde techniek.

Meer informatie? Neem contact op met:

JokeJunior adviseur
Joke
Deen
Junior adviseur j.deen@vilans.nl 06 12 08 98 11
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl