Charlotte van Vliet
Senior kennisnetwerker Onderwijs

Charlotte
van Vliet

Senior kennisnetwerker Onderwijs

Van huis uit ben ik leerkracht basisonderwijs en daarnaast ook onderwijskundige. Mijn passie ligt bij onderwijs, het leren en ontwikkelen van diverse doelgroepen en het leggen van duurzame verbindingen tussen mensen en organisaties. Ik vind het hierbij een uitdaging om een snelle en goede vertaling te maken van wat de concrete vraag is en wat iemand hierbij verder kan ondersteunen. De ontwikkelingen op het gebied van technologie volg ik op de voet ook vanuit mijn jarenlange werk in de ICT consultancy bij met name onderwijsinstellingen.

Technologische mogelijkheden

Op het gebied van langdurende zorg zijn er mooie nieuwe technologische mogelijkheden die als middel kunnen worden ingezet om de langdurende zorg voor diverse belanghebbenden verder te faciliteren en te verbeteren. Technologie mag daarbij echter nooit een doel op zich worden.

Uitdagingen in onderwijs en zorg

Onderwijs en zorg hebben in mijn beleving veel overeenkomsten en zeker ook uitdagingen. Zo zie ik in beide sectoren veelal bevlogen professionals en is de problematiek rondom de continue werkdruk en de tekorten aan goed gekwalificeerd personeel zeer herkenbaar. Maar ook het voortdurend zorgvuldig beoordelen en evalueren wat een leerling voor zijn onderwijsleerproces nodig heeft of wat een cliënt met een zorgvraag het beste kan helpen zoveel mogelijk in eigen regie. Veiligheid, een goede relatie en vertrouwdheid zijn zowel in het onderwijs als in de zorg sleutelbegrippen. Goed onderwijs moet voor ieder kind passend en bereikbaar zijn. Zo moet zorg in mijn beleving passend, goed en bereikbaar zijn voor iedereen die hier mee te maken heeft. Recent ben ik geconfronteerd met mijn beste vriendin die op zeer jonge leeftijd de diagnose Alzheimer heeft gekregen. De impact die het verloop van deze ziekte heeft op haar en haar dierbaren heeft mij persoonlijk enorm geraakt.

Betrouwbare informatievoorziening

Vilans kan als kennisorganisatie met onder andere haar inspirerende kennispleinen veel betekenen voor belanghebbenden die met langdurende zorg te maken hebben en zeker ook voor andere geïnteresseerden. Goede en betrouwbare informatievoorziening, inclusief het ophalen en toetsen van ervaringen bij diverse doelgroepen en het delen van kennis zijn hierbij cruciaal. Ik vind het uitdagend om met mensen vanuit hun kwaliteiten en diverse achtergronden samen te werken en te leren hoe we diverse betrokkenen in de langdurende zorg verder kunnen helpen en goede handvatten kunnen bieden. Hierbij ben ik voortdurend op zoek naar duurzame verbindingen en zinvolle samenwerkingsvormen ook omdat de problematiek in het onderwijs en de zorg hier steeds meer om vraagt. Vanuit zorginstellingen, onderwijsorganisaties en ook onze kennisorganisatie Vilans dragen we samen verantwoordelijkheid voor zo goed mogelijke kwaliteit van onderwijs en zorg voor iedereen. 

In team Kennispleinen met Charlotte

Annemieke Koning
Annemieke
Koning

Adviseur kennispleinen Adviseur kennispleinen

a.koning@vilans.nl

Bekijk profiel

Judith van Lier
Judith
van Lier

Senior adviseur Senior adviseur

j.vanlier@vilans.nl

Bekijk profiel

Judith Oosterom
Judith
Oosterom

Adviseur Kennispleinen Adviseur Kennispleinen

j.oosterom@vilans.nl

Bekijk profiel

Hilair Balsters
Hilair
Balsters

Senior adviseur Senior adviseur

h.balsters@vilans.nl

Bekijk profiel

Lisa Delmée
Lisa
Delmée

Junior Adviseur Kennispleinen Junior Adviseur Kennispleinen

l.delmee@vilans.nl

Bekijk profiel

Manon Metselaar
Manon
Metselaar

Programmamedewerker Programmamedewerker

m.metselaar@vilans.nl

Bekijk profiel

Marjan Hurkmans
Marjan
Hurkmans

Senior kennisnetwerker Senior kennisnetwerker

m.hurkmans@vilans.nl

Bekijk profiel

Rinske Boomstra
Rinske
Boomstra

Senior medewerker Senior medewerker

r.boomstra@vilans.nl

Bekijk profiel

Karlijn Kwint
Karlijn
Kwint

Senior adviseur kennispleinen Senior adviseur kennispleinen

k.kwint@vilans.nl

Bekijk profiel

Paula Gerring
Paula
Gerring

Junior adviseur kennispleinen Junior adviseur kennispleinen

p.gerring@vilans.nl

Bekijk profiel