Meedoen = meer doen - Ambities die de zorg verder brengen

Meedoen = meer doen. Weet u het nog? Elk jaar formuleren we onze ambities samen met partners in zorg, onderwijs en het sociale domein. Maar voor 2017 pakten we het anders aan. Met de oproep #Zorg2017 vroegen we naar úw ideeën voor 2017. Inmiddels werken we met ruim 30 organisaties aan diverse projecten op 3 gezamenlijke ambities: ‘Technologie maakt het leven zoveel menselijker’, ‘Onmisbare rol voor mantelzorgers en vrijwilligers’ en ‘Kennis verbinden en laten stromen’.

Bekijk ook ons project Zorgvernieuwers en meld u aan!  

Technologie maakt het leven zoveel menselijker

We kunnen er niet omheen, ook in de zorg niet: technologie ofwel eHealth. Maar wat zijn de mogelijkheden van eHealth in zowel de ouderen- als gehandicaptenzorg? En waar te beginnen? Dankzij de oproep werken we nu aan drie innovatieve technologische thema’s, met veelbelovende projecten. Van een app die burgers betrekt bij de zorg tot kunstmatige intelligentie voor persoonsgerichte zorgprogramma’s.

Ambtie Vilans 2017

Onmisbare rol voor mantelzorgers en vrijwilligers

Het doel is om mantelzorgers en vrijwilligers te voorzien van hulp om hun zorgtaak beter te kunnen uitvoeren en daarin slimmer samen te werken met de zorgprofessional. De constante factor is samenspel. Die gezamenlijke aanpak moet leiden tot verbeterde zorg door de inzet van onmisbare mantelzorgers en vrijwilligers. Praten en leren van en met elkaar. We ontwikkelen tools in de vorm van games, filmpjes, lesmaterialen en bijeenkomsten.

Ambitie Vilans 2017

Kennis verbinden en laten stromen

Kennis is best complex. Hoe werkt kennis nou echt in de praktijk? Met de indieners van de ideeën en onze kennispartners gaan we aan de slag met kennis op verschillende niveaus. Kennis bij de individuele zorgmedewerker, kennis in teams, kennis in en tussen organisaties en kennis in lokale, regionale en landelijke netwerken. Hoe kunnen we de kennis beter verbinden en laten stromen?

Ambitie Vilans 2017

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl