Naar hoofdinhoud Naar footer

Jennie Mast

Senior adviseur - Innoveren en (proces)verbeteren

Leven in vrijheid is voor iedereen van belang, zeker voor mensen die afhankelijk zijn van anderen zoals in de langdurende zorg. Het thema raakt niet alleen cliënten, maar ook de familie, vrijwilligers, medewerkers en managers. Zorgorganisaties helpen hun cliënten zo vrij mogelijk te laten leven, dat is waar ik me voor inzet. Dat dit verantwoord en veilig moet zijn is de andere kant van dezelfde medaille.

Kennis met praktijk verbinden

Als klein meisje wist ik al dat ik verpleegkundige - toen nog ‘zuster’ - wilde worden. Nog steeds voel ik me met hart en ziel aan de zorg verbonden. Mijn dag is goed als ik leer van mensen die daar vanuit hun eigen passie mee bezig zijn. Het verbinden van kennis met praktijk en andersom (vanuit de praktijk leren) is mijn belangrijkste drijfveer.

Zuinig op zorg

Op oudejaarsdag kreeg ik toevallig privé met de thuiszorg te maken. Nog diezelfde dag werd er van alles voor ons geregeld. Dat raakt me. De zorg in Nederland staat op een hoog niveau. Dat moeten we meer waarderen en daar moeten we zuinig op zijn. Voor mij betekent het dat ik voortdurend afvraag: hoe kan ik professionals versterken in het zo goed mogelijk uitvoeren van hun werk?

Wapenfeiten van Jennie Mast

  • Meegedacht over en meegewerkt aan het opzetten van verbetertrajecten waar we nog steeds op verder bouwen.
  • Projecten voor verbetering van kwaliteit in de verpleging en verzorging, met name voor thuiszorg.