Naar hoofdinhoud Naar footer

Mireille de Beer

Adviseur - Kennismanagement

Een groot deel van mijn leven is er gekeken naar mijn beperking en wat ik allemaal niet kon. Zo keek ik ook naar mijzelf. Ik was bang voor contact met mensen. Nu niet meer. Ik accepteer mijn beperking. Als je dat doet, gaat er hele nieuwe wereld voor je open. Ik heb geleerd voor mezelf op te komen, nu wil ik graag anderen helpen die dat minder goed kunnen.

Mensen met een beperking verder helpen

Ik geef gastlessen empowerment. Ik vertel mijn levensverhaal aan mensen met een verstandelijke beperking en aan AVG-artsen in opleiding. Ik geef trainingen ‘Samen sterker’ aan mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben ook trainer van de cursus ‘Die Ken ik’, over sociale netwerken. Zo hoop ik dat mijn ervaringsdeskundigheid andere mensen verder kan helpen. Daar zet ik me graag voor in.

Perspectief in beeld

Ook bij Vilans zet ik mijn ervaringsdeskundigheid in. Bijvoorbeeld bij een onderzoek naar de betrokkenheid van cliënten bij hun ondersteuningsplan. Ik ga die cliënten interviewen. Zo krijgen we hun perspectief goed in beeld. Nu ben ik bezig met interviews over vrijheidsbeperking, hoe mensen met een beperking dat ervaren.

Wapenfeiten

  • Interviews met cliënten voor Kennisplein Gehandicaptensector over de thema's Gezondheid en Ouder worden
  • Interviews voor een pilot van een nieuwe opleiding ervaringsdeskundigheid voor mensen met een verstandelijke beperking bij Fontys in Eindhoven
  • Cliëntvertrouwenspersoon in duo-functie bij S&L Zorg in Bergen op Zoom en Roosendaal