Naar hoofdinhoud

Samen schoner werken en uitbraken beperken

Hoe voorkom je dat cliënten en professionals onnodig ziek worden? Door schoner te werken en uitbraken te beperken. Dit vraagt aandacht in het dagelijks werk. Maar hoe doe je dit op een prikkelende manier die past bij de gehandicaptenzorg? Daar helpen wij organisaties en locaties bij via het programma ‘Samen schoner werken en uitbraken beperken’. 

Vilans heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan en kennis ontwikkeld over hygiënisch werken en infectiepreventie. Het is nu tijd voor de volgende stap, en zorgorganisaties verder op weg te helpen. 

Wat gaan we doen? 

Via trajecten op maat helpen we zorgorganisaties verder. Want iedere organisatie heeft iets anders nodig. Tegelijkertijd doe je als deelnemer mee aan inspirerende kennisnetwerken die wij faciliteren. Dat betekent dat je kennis en ervaring uitwisselt met andere organisaties. Zo krijg je kennis op maat en helderheid over de stap die je wilt maken.

Focus op drie punten

Bij ‘Samen schoner werken en uitbraken beperken’ richten we ons op de volgende drie punten:

  1. Schoon werken: Hoe werk je op een hygiënische manier? Hoe houd je de ruimte waarin je werkt schoon? Dit gaat vooral over gedrag, zoals handen wassen. 
  2. Uitbraken beperken: Wat moet je doen bij een besmetting, zodat zo min mogelijk andere mensen ziek worden? Denk bijvoorbeeld aan een helder beleid over infectiepreventie en de juiste randvoorwaarden. 
  3. Het onzichtbare op de agenda zetten: Bacteriën die je ziek kunnen maken, zie je niet. Wanneer iedereen mee wil doen, kun je samen stappen zetten. Professionals, facilitaire medewerkers, leidinggevenden, en cliënten en naasten. 

De betrokken adviseurs helpen je graag met deze en andere vragen, afgestemd op wat jouw organisatie of locatie nodig heeft. 

Goed om te weten:

  • De tijdsinvestering voor jouw organisatie hangt af van het instapmoment en de aanpak. Dit kan kortdurend zijn of een langer traject.
  • Wanneer: 2022 – 2025
  • Gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Blijf op de hoogte

  • Heb je interesse? Of heb je nog vragen? Stuur een mail naar hygieneghz@vilans.nl.
  • Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het programma? Laat dan je gegevens achter en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Verhalen bij dit project

Er zijn geen verhalen bij dit project.

Producten bij dit project

Er zijn geen producten bij dit project.

Agenda

Er zijn geen agenda-items bij dit project.

Deel via