Naar hoofdinhoud Naar footer

Aukelien Scheffelaar

Senior onderzoeker - Onderzoek en validatie

In onderzoek werk ik intensief samen met degenen waar het om gaat: mensen die langdurig zorg ontvangen en zorgprofessionals. Zo ontwikkelen we samen kennis en producten zodat de langdurige zorg goed bij hen aansluit. Doordat zij hun eigen ideeën en behoeften inbrengen en meedenken tijdens het onderzoeksproces, dragen we samen bij aan het bereiken van persoonsgerichte zorg. 

Ervaren kwaliteit van zorg

Voor kwaliteitsonderzoek worden steeds vaker verhalende – kwalitatieve - instrumenten ingezet om de persoonlijke ervaringen van ouderen in beeld te brengen. Hoe ervaren zij de zorg, en op welke wijze kunnen zorgprofessionals hiervan leren? Ik heb verschillende kwalitatieve instrumenten doorontwikkeld waarmee cliënten en zorgprofessionals zelf interviews doen. Door deze sleutelrol en de sprekende cliëntervaringen zijn zorgprofessionals extra gemotiveerd om te werken aan kwaliteitsverbetering.

Wapenfeiten

  • Achtergrond in de sociale wetenschappen, cum laude afgestudeerd 
  • Veel ervaring met praktijkrelevant onderzoek en het vertalen van de uitkomsten in praktijkproducten
  • Gepromoveerd op een participatief onderzoek naar de kwaliteit van langdurige zorgrelaties. Ontving voor dit proefschrift de CaRe proefschrift award 2021.
  • Gespecialiseerd in kwalitatieve onderzoeksmethoden
  • Werk het liefst met participatieve werkvormen en in co-creatie