Naar hoofdinhoud Naar footer

Marloes Berkelaar

Junior adviseur - Strategie en samenwerking

In mijn bijbaan in de thuiszorg en later tijdens een stageperiode in het ziekenhuis, viel mij op hoe belangrijk de juiste zorg op de juiste plek is. Juist voor kwetsbare mensen die steeds langer thuis blijven wonen is het creëren van de juiste randvoorwaarden hierbij essentieel. Om hieraan bij te dragen verdiep ik me graag in ingewikkelde systeemvragen om daarna samen met anderen op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

Met een enthousiaste groep mensen naar resultaat toewerken geeft mij veel energie! Mijn drijfveer is onderzoek en kennis combineren met de dagelijkse praktijk om te zorgen dat je voor zowel deze professional als de cliënt daadwerkelijk een verschil kunt maken.

Wapenfeiten

Ik heb me tijdens mijn opleiding bestuurs- en organisatiewetenschap bezig gehouden met verschillende samenwerkingsvraagstukken in de publieke sector in het algemeen en het medisch en sociaal domein in het bijzonder. Daarna heb ik tijdens mijn master Health Care Management onder andere onderzoek gedaan naar de samenwerking van verschillende (zorg)professionals rondom thuiswonende kwetsbare ouderen. Inmiddels houd ik me bij Vilans bezig met verschillende projecten en programma’s, onder andere:

  • Sociale wijkteams en wijkverpleging
  • Dementiezorg voor Elkaar
  • In voor Mantelzorg
  • Spoedzorg in de ouderenketen
  • Domeinoverstijgende financiering