Marion Keizer
Adviseur

Marion
Keizer

Adviseur

'De kracht van mensen en de motivatie van professionals en vrijwilligers intrigeren me'

De kracht en het aanpassingsvermogen van mensen, die allerlei drempels moeten overwinnen door fysieke of verstandelijke beperkingen of ziekte, verbaast me telkens weer. Dat geldt ook voor de hartverwarmende motivatie van professionals, mantelzorgers en vrijwilligers die, ondanks bezuinigingen, werkdruk en andere hindernissen, cliënten en naasten de best mogelijke zorg blijven geven. Hen daarbij ondersteunen en motiveren is een dankbare taak.

Zelf ervaren

Ik organiseer ervaringsparcours voor professionals, studenten, ondernemers en organisaties. Deelnemers ervaren welke ‘uitdagingen’ je op je pad vindt met een rolstoel, rollator, of ouderenpak, als slechtziende of slechthorende. Zelf ervaren motiveert - veel meer dan praten - tot directe actie. Ook veiligheid en uitgankelijkheid in noodsituaties komen aan bod. Een onderwerp dat soms vraagt om creatieve oplossingen, waarin ik graag met instellingen meedenk.

Schrijven is ook echt mijn ding! Complexe tekst vertalen in begrijpelijke en behapbare informatie over toegankelijkheid, uitgankelijkheid en woningaanpassingen.

Wat anderen zeggen

‘Een echte eye-opener, gaan we voortaan zelf doen’, aldus een communicatiemedewerker Centraal Museum Utrecht tijdens een schouw in de rolstoel. ‘Zelf ervaren’ laat ons de consequenties van ondoordachtheid en het effect van aanpassingen voelen. Het leidt tot meer begrip en respect voor mensen die dagelijks ontoegankelijkheid ervaren.
 
‘Hier word ik nu enthousiast van, hier kan ik direct mee aan de slag’, laat een staffunctionaris Facilitair Bedrijf bij Osira Amsterdam weten, over de ‘Checklist Veiligheid en Uitgankelijkheid Kleinschalig wonen’. Door onderdelen te selecteren die passen bij de organisatie, ontstaat een checklist op maat met praktische oplossingen voor op de werkvloer.
 
‘Fijn dat jullie ons hierbij betrekken, zodat we straks ook echt iets aan de website hebben’, zegt een deelnemer van een panelraadpleging waarbij mantelzorgers en Alzheimerpatiënten hun kennis en wensen met ons deelden.

In team Kennispleinen met Marion

Marjan Hurkmans
Marjan
Hurkmans

Senior kennisnetwerker Senior kennisnetwerker

m.hurkmans@vilans.nl

Bekijk profiel

Manon Metselaar
Manon
Metselaar

Programmamedewerker Programmamedewerker

m.metselaar@vilans.nl

Bekijk profiel

Rinske Boomstra
Rinske
Boomstra

Senior medewerker Senior medewerker

r.boomstra@vilans.nl

Bekijk profiel

Judith Oosterom
Judith
Oosterom

Adviseur Kennispleinen Adviseur Kennispleinen

j.oosterom@vilans.nl

Bekijk profiel

Karlijn Kwint
Karlijn
Kwint

Senior adviseur kennispleinen Senior adviseur kennispleinen

k.kwint@vilans.nl

Bekijk profiel

Annemieke Koning
Annemieke
Koning

Adviseur kennispleinen Adviseur kennispleinen

a.koning@vilans.nl

Bekijk profiel

Hilair Balsters
Hilair
Balsters

Senior adviseur Senior adviseur

h.balsters@vilans.nl

Bekijk profiel

Paula Gerring
Paula
Gerring

Junior adviseur kennispleinen Junior adviseur kennispleinen

p.gerring@vilans.nl

Bekijk profiel

Lisa Delmée
Lisa
Delmée

Adviseur kennismanagement Adviseur kennismanagement

l.delmee@vilans.nl

Bekijk profiel