Naar hoofdinhoud Naar footer

Erik de Jeu

Projectleider - Kennismanagement

Hulpmiddelen, zorgtechnologie en handige tips voor dagelijkse handelingen

Hulpmiddelen en zorgtechnologische hulpmiddelen spelen een essentiële rol in het bevorderen van zelfredzaamheid en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Ik ben er trots op dat ik betrokken ben bij de Vilans Hulpmiddelenwijzer en het programma Kennisgemeenschap Hulpmiddelenzorg: twee initiatieven van Vilans die bijdragen aan het maken van de juiste keuzes en het effectieve gebruik van (zorgtechnologische) hulpmiddelen.

Impact en samenwerking

Het creëren van impact via onze (online) kennisverspreiding gaat verder dan alleen het aantal bezoekers. Een goede effectenkaart en de voortdurende samenwerking met de doelgroep helpen mij om de focus te houden op het toevoegen van waarde. Met veel plezier werk ik ook samen met andere partijen in de (online) kennisverspreiding, omdat deze samenwerkingen essentieel zijn voor het bereiken van de juiste impact.

Een online publieke ruimte gebaseerd op publieke waarden

De maatschappij digitaliseert in rap tempo, en de rol van publieke organisaties verplaatst zich steeds meer naar het online domein. Vilans heeft zich aangesloten bij Public Spaces, een initiatief waarin publieke organisaties zoals omroepen, onderwijsinstellingen en kennisorganisaties samenwerken aan een publieke, online ruimte die gestuurd wordt door publieke waarden. Een belangrijke ontwikkeling waar ik vanuit Vilans graag aan bijdraag.

Wapenfeiten

  • Als projectleider van de Vilans Hulpmiddelenwijzer ben ik eindverantwoordelijk voor de site die de bezoeker helpt via het antwoord geven op drie vragen: ‘Welke oplossingen kunnen mij mogelijk helpen bij een bepaalde dagelijkse activiteit?’, ‘Waar moet ik bij mijn keuze op letten?’ en ‘Wat, of bij wie, is mijn vervolgstap?’. De website biedt niet alleen informatie over hulpmiddelen en zorgtechnologie, maar bevat ook waardevolle handelingstips hoe je dingen ook zonder hulpmiddel kunt doen.
  • Als oprichter en programmamanager van het programma Kennisgemeenschap Hulpmiddelenzorg heeft Vilans een actieve rol gespeeld in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van kwaliteitsstandaarden binnen de hulpmiddelenzorg.