Erwin Bleumink
Lid raad van bestuur

Erwin
Bleumink

Lid raad van bestuur

Langdurende zorg vormt onderdeel van ieders leven, als cliënt en als verwant, en jong en oud. Goed voor elkaar willen zorgen is vanzelfsprekend, maar niet eenvoudig. De beste kennis en inzichten die direct toepasbaar zijn en een naadloze samenwerking tussen alle betrokken organisaties en personen is daarvoor nodig. Ik draag graag bij het realiseren van die samenwerking, want samen weet je meer en kom je verder.

Bij SURF heb ik de digitalisering van het onderwijs helpen vormgeven. De impact van digitalisering van onderwijs was mijn focus als bestuurder, evenals omgaan met beveiligingsvraagstukken, het bouwen van de digitale infrastructuur en het vormgeven van de samenwerking met de leden. Het laatste half jaar is deze transitie onder druk van COVID-19 nog eens extra versneld. Ik zie daar veel paralellen in met de langdurende zorg. Lesgeven op afstand en zorg geven op afstand is niet hetzelfde, maar op dit vlak kunnen het onderwijs en de zorgsector wél veel van elkaar leren.

Artikelen van Erwin

Erwin Bleumink: 'Samen zijn betekent ook echt fysiek samen beleven'Blog
Erwin Bleumink: 'Samen zijn betekent ook echt fysiek samen beleven'
29 september 2021

Vilans-bestuurder Erwin Bleumink at mee in een huisje van Zorgbalans en hoorde over ontwikkelingen in de thuiszorg. In zijn blog vertelt hij als betrekkelijke nieuwkomer in de langdurende zorg over deze praktijkervaring.

Erwin Bleumink: ‘In al die regels van de verzorgingsstaat verdwijnt de mens’Blog
Erwin Bleumink: ‘In al die regels van de verzorgingsstaat verdwijnt de mens’
30 augustus 2021

RVS-adviseur en historica Willemijn van der Zwaard verdedigde vorige week haar proefschrift ‘Omwille van fatsoen. De staat van menswaardige zorg'. Vilans-bestuurder Erwin Bleumink gaat in deze blog in op het gegeven dat zorgregels verstikkend kunnen werken.

Aarden in de zorgBlog
Aarden in de zorg
30 augustus 2021

Vilans-bestuurder Erwin Bleumink liep een ochtend mee in de thuiszorg van Buurtzorg Oosterbeek. In zijn blog vertelt hij als betrekkelijke nieuwkomer in de langdurende zorg over deze praktijkervaring.

Diversiteit en Vilans: 'We willen valkuilen van de techwereld voorkomen’Blog
Diversiteit en Vilans: 'We willen valkuilen van de techwereld voorkomen’
29 juni 2021

Diversiteit zorgt voor een verrijking van perspectief, een groter inspiratiepotentieel en maakt dat we ons bewuster worden van blinde vlekken. Als kennisorganisatie willen we dat onze kennis bruikbaar is in de praktijk. De praktijk van de langdurende zorg wordt steeds diverser, daar moeten we met onze kennis beter op aansluiten.

Vilans reageert op discussienota 'Zorg voor de Toekomst'Publicatie
Vilans reageert op discussienota 'Zorg voor de Toekomst'
02 februari 2021

Bestuurders Mirella Minkman en Erwin Bleumink reageren op de discussienota 'Zorg voor de Toekomst' van het ministerie van VWS.

Bekijk meer artikelen

In team Raad van bestuur met Erwin

Mirella Minkman
Mirella
Minkman

Voorzitter raad van bestuur Voorzitter raad van bestuur

m.minkman@vilans.nl

Bekijk profiel

Sabine Timmer
Sabine
Timmer

Secretaris raad van bestuur Secretaris raad van bestuur

s.timmer@vilans.nl

Bekijk profiel

Simone van Emmerloot
Simone van Emmerloot

Managementassistent Managementassistent

Bekijk profiel

Sylvia Wormgoor
Sylvia
Wormgoor

Managementassistent raad van bestuur Managementassistent raad van bestuur

s.wormgoor@vilans.nl

Bekijk profiel