Naar hoofdinhoud Naar footer

Internationale vergelijking corona-aanpak in de langdurige zorg

We hebben van acht Europese landen de overheidsmaatregelen gericht op de verspreiding van het coronavirus en de gevolgen voor de langdurige zorg in kaart gebracht. Doel hiervan is lering te trekken uit de getroffen coronamaatregelen.

Het (chronologische) overzicht aan maatregelen toont hoe België (in het bijzonder Vlaanderen), Denemarken, Duitsland (in het bijzonder Noordrijn-Westfalen), Frankrijk, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk (in het bijzonder Engeland), Zweden en Nederland sinds maart 2020 geopereerd hebben. Hoe gingen deze landen bijvoorbeeld om met bezoekregelingen, testbeleid, persoonlijke beschermingsmiddelen, compenserende maatregelenvoor organisaties en met monitoring van geïnfecteerde en overleden cliënten?

Deze tijdslijn, gemaakt op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, toont per land en per maand de voortgang rond twee thema’s: visitor guidelines en test-policies. Het gaat over de periode maart tot en met juli 2020. De tijdslijn is zowel horizontaal als verticaal te lezen. Horizontaal leest u de vorderingen per maand voor de acht landen. Verticaal leest u de vorderingen per land per maand.  

Vilans-adviseur Else Stapersma: ‘Vilans gaat de komende maanden door met de monitoring van het coronabeleid in de acht landen en publiceert nieuwe tijdslijnen op deze plek. We nodigen iedereen met kennis van de ontwikkelingen in een van deze landen uit om die met ons te delen, ons als dat nodig is te corrigeren en aan te sluiten bij de community die we aan het opzetten zijn. We hopen daarmee beleidsmakers, wetenschappers, maar vooral ook mensen in de dagelijkse zorgpraktijk te inspireren om het juiste te doen in deze ingewikkelde tijden.’

Tips bij dit project

Er zijn geen tips bij dit project

Agenda

Er zijn geen agenda-items gevonden

Deel deze pagina via: